Wat vinden deelnemers van ons

Het was mij onduidelijk wat ik kon verwachten van het GLI-CooL programma maar na de screening en het intake gesprek was dit mij gelukkig duidelijk. Aan het einde van de rit kan ik zeker zeggen dat ik iets heb geleerd, zowel feitelijke kennis als over mijzelf. Ik ben er nog niet maar ik ben zeker goed op weg'.
Claudia (39 jaar)GLI-CooL
Het liefst had ik iemand gehad die echt naast mij op de bank kwam zitten, mij mee zou nemen naar de sportschool, ofzoiets. Die verwachting bleek uiteraard te hoog. 'Je moet het zelf doen' hoor ik mijn coach Lisanne nog zeggen. Woorden die ik niet wilde horen, ik had al zoveel geprobeerd, met succes maar ook met weer een terugval een paar maanden later. Om van te balen! Ik moest het nu echt anders doen, geen idee hoe maar bij Sminia ben ik hier goed bij geholpen. Eerlijk is eerlijk, het liefst had ik meer gesprekken en bijeenkomsten gehad maar zo steekt het programma helaas niet in elkaar...'
Karin (54 jaar)GLI-BeweegKuur digitaal
Mijn BMI is met 3 punten gezakt, yes! Geen obese persoon meer en minder medicatie nodig, doel behaald!
John (63 jaar)GLI-CooL
Zo fijn dat iemand het totaal plaatje eens in beeld krijgt. Mijn gezin, baan, zorgtaken voor mijn moeder en dan nog eens werken aan mijn eigen gezondheid. Ik zag het niet gebeuren. Ik regel/regelde altijd alles voor iedereen behalve voor mezelf, daar dacht ik niet aan. Totdat ik werd teruggevloten door mijn eigen lichaam en vervolgens mijn huisarts, met dit verhaal kwam ik binnen bij mijn coach Noel. Samen zijn wij gaan kijken hoe ik mijn leven meer in balans kon brengen, meer tijd voor mezelf maken om dit zo mijn gezondheid ten goede te laten komen. Het was en is nog steeds een uitdaging maar ik voel mij mentaal een stuk beter en heb minder lichamelijke klachten'.
Liesbeth (42 jaar)GLI-BeweegKuur digitaal
Een ongezonde dosis overgewicht, gezondheidsproblemen, een zeer lijf en vooral heel veel wantrouwen; daarmee ging ik naar mijn eerste CooL-bijeenkomst. Wantrouwen om meerdere redenen. Ik had al zoveel diëten gevolgd, met wisselend succes en geen van allen met blijvend resultaat. En bovendien was dit een traject van twee jaar en ik sta nou eenmaal niet bekend om mijn geduld. Maar toch... de huisarts had mij doorverwezen, de snelle manier werkte blijkbaar niet (soms bieden resultaten uit het verleden wel garanties voor de toekomst) en er moest toch echt iets veranderen. Iedere maand ging ik meer achteruit. Het voelde alsof ik geen keuze had, en dus ging ik ervoor. Ging het makkelijk? Nee. De coach gaf aan dat we kleine stapjes gingen zetten, te beginnen met met slaap. Slaap? Ik wilde afvallen, sporten, trainen, verbranden, crashen; slapen kwam later wel weer... Maar nee, eerst mijn slaap. En daarna ietsje meer bewegen. Kleine stapjes. Na enkele maanden mopperde ik dat ik geen verschil zag. Maar verder achteruit, dat was ik eigenlijk ook niet gegaan. Dat was voor het eerst in maanden. Blijkbaar deed ik wel iets goed. En dat gaf motivatie. Ik ging door. Kleine stapjes telden op, en werden grote stappen. Haast ongemerkt gleed ik een nieuw leven in dat ik mijzelf eigen kon maken. Ik was niet aan het diëten, ik had een ander voedingspatroon. Ik luisterde naar mijn lijf, een totaal nieuwe ervaring. Ik sliep beter, had geen energiedips meer, geen suikerpieken en eigenlijk ook geen honger, Na een jaar ging ik eens op de weegschaal staan. Oh, wonder!!! En vanaf dat moment ging het snel, doordat ik meer energie had en minder gewicht mee hoefde te zeulen, kon ik effectiever sporten. Mijn lijf werd sterker. Gezonder. Zonder dieet. Andere keuzes die ik steeds minder moeilijk vond. Met behulp van mijn coach wist ik valkuilen te herkennen en te vermijden, en leerde ik mijzelf beter kennen. Confronterend, maar zo goed! Inmiddels zijn mijn gezondheidsproblemen naar de achtergrond geschoven, doet mijn lijf geen pijn meer, ligt een gezond gewicht binnen handbereik en bovenal... heb ik het vertrouwen in mijn lichaam weer teruggevonden. Wat een verschil, en dat dan toch ineens maar in slechts twee jaar. Ik ben blij!
Vera (40 jaar)GLI-CooL